U wordt, misschien wel voor het eerst, geconfronteerd met politie en justitie. Wat nu? Zwijgen of praten? En wat komt er eigenlijk allemaal op u af. Wat gebeurt er als u slachtoffer wordt van een misdrijf?

Bij Novumm Advocaten bent u dan aan het juiste adres. Wij kunnen u adviseren en bijstaan gedurende het hele traject. Voor ons staat uw belang voorop; onafhankelijk van politie en justitie.

Politie
Een strafzaak begint bij politie en justitie. De politie onderzoekt en ondervraagt naar aanleiding van een aangifte of andere informatie die bij de politie is binnengekomen. Soms begint een zaak met een arrestatie. In andere gevallen hebt u een uitnodiging ontvangen om zich op het politiebureau te melden.

Wat moet u doen?
Belt u eerst naar Novumm Advocaten. Voorkomen is vaak beter dan genezen: heeft u eenmaal iets verklaard, dan staat het op papier en is het lastig om uw verhaal naderhand te wijzigen.

Justitie
De officier van justitie bepaalt of de zaak bij de rechter wordt aangebracht. In dat geval stuurt de officier van justitie stuurt u een dagvaarding. De rechter oordeelt dan uiteindelijk over de zaak. Ook over wat daarin moet gebeuren, bijvoorbeeld voorarrest van de verdachte of het verrichten van nader onderzoek. Maar het kan ook zijn dat de officier van justitie u een schikking aanbiedt of de zaak seponeert.

Wat moet u doen?
Een onafhankelijke advocaat met ervaring is een “must” in elke strafzaak. Neemt u telefonisch contact met ons op (038-3033393). Dan maken wij graag snel een afspraak voor een eerste gesprek. Dat eerste gesprek kost u (meestal) niets en u weet dan wel waar u aan toe bent. Helder en eerlijk. Daarna brengen wij of een concurrerend tarief in rekening, of vragen wij voor u een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) aan.

Links:
De politie
Het openbaar ministerie
Informatie over strafzaken
De raad voor rechtsbijstand
De rechtspraak

Novumm Advocaten Zwolle kent uw rechten en plichten als geen ander door onze jarenlange ervaring in het strafrecht.

Neem vrijblijvend contact met Novumm advocaten

Contact
Contact

Rechtsgebieden Novumm advocaten