Over ons

/Over ons
Over ons2019-10-18T15:56:29+01:00
Novumm Advocaten zwolle, Novum, Marjo Bouwhuis

Mr. Marjo Bouwhuis

Specialisaties: Arbeidsrecht, ambtenaren– en onderwijsrecht, personen- en familierecht, erfrecht en huurrecht.

Over Marjo

Als geboren Tukker woont Marjo sinds 2017 met partner en kind in Zwolle. Het grootste gedeelte van haar leven woonde ze met veel plezier in Den Haag. Ze kent Marianne van de opleiding die ze samen volgden in Den Haag . Destijds zeiden ze al tegen elkaar: “Als we samen in het Oosten wonen, dan gaan we samenwerken”, en zo gebeurde het ook. Vanaf 2017 via MB-advocaten en vanaf maart 2019 lekker samen met Marianne aan het Hanzeplein bij Hanz. Marjo is wel te porren voor een lekkere maaltijd, tennist graag en voegt de nodige humor toe aan zowel haar privé als zakelijke leven.

In 2019 viert ze een feestje: dan werkt ze 10 jaar als advocaat. Ze stort zich graag op een ingewikkelde zaak waar emoties hoog oplopen met als doel om alle partijen zonder escalatie tot elkaar te brengen. Haar precieze aard maakt dat ze graag iets tot de bodem uitpuzzelt. Ze adviseert graag MKB-ers, die vaak geen HR-medewerker hebben, met juridische en arbeidsrechtelijke issues. Vooraf advies vragen over contracten en overeenkomsten levert vaak zoveel op. Ze maakt zich dan ook hard om de ondernemers in Zwolle juridisch bij te staan. Ook ambtenarenrecht is een van haar favoriete aandachtsgebieden.

Achtergrond Marjo

Marjo Bouwhuis studeerde in 2003 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen Privaat- en Strafrecht. Zij liep stage bij de beroemde broers Anker en Anker strafrechtadvocaten in Leeuwarden. Van 2004 tot 2008 werkte ze als adviseur ambtenarenrecht en juriste arbeids-, ambtenaren- en onderwijsrecht bij verschillende juridische dienstverleners. Na 10 jaar bij Groenendijk & Kloppenburg advocaten, is ze per 1 november 2017 gestart voor eigen rekening en risico als advocaat in Zwolle. Zij volgde de opleiding mediation bij The Lime Tree.

CONTACT MET MARJO

Mr. Marianne Mulderij-Anker

Specialisaties: strafrecht, personen- en familierecht

Over Marianne

Met 3 (en binnenkort) 4 kinderen en haar man vormt ze een levendig gezin in Zwolle. Ze noemt zichzelf een ‘mensenmens’, houdt van gezelligheid. Ze praat graag een avond door met vrienden terwijl haar partner heerlijk kookt. Marianne krijgt energie van het contact met mensen, daarom vindt ze strafzaken een mooie uitdaging omdat dit complexe zaken zijn. Haar rol is om de cliënt bij te staan en dan ook helemaal aan zijn/haar kant staan. Die partijdigheid spreekt haar aan. Het aantal grotere strafzaken binnen haar portefeuille die de media halen neemt toe, dat vraagt veel van privacy en de vertaling van het verhaal van de rechtszaak naar de familie van een verdachte. Het is niet makkelijk, maar wel mooi als ze door het schild van bijvoorbeeld criminele jongeren heen breekt. Haar motto is: mensen zijn niet per se zielig, het is mijn drive om het beste te doen voor mijn cliënt.

Achtergrond Marianne

Marianne heeft in Leiden gestudeerd en is afgestudeerd in Bestuurs- en Strafrecht. Tijdens haar studie werkte Marianne bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Zo is zij bekend geraakt met het regulier vreemdelingenrecht en het asielrecht. Ze werkte zes jaar binnen dit rechtsgebied. Daarna heeft zij zich bezig gehouden met veranderingen in de wet op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht. De laatste jaren is zij gespecialiseerd in Strafrechtzaken. Een paar voorbeelden lees je op de nieuwspagina. [link] Drie jaar werkte ze onder de vlag van MB advocaten in Zwolle. Vanaf maart 2019 werkt ze samen onder één dak met mr. Marjo Bouwhuis aan het Hanzeplein bij Hanz.

De ontwikkelingen in het recht gaan snel. Bijna wekelijks zijn er veranderingen in wet- en regelgeving en beleid. Rechterlijke uitspraken in Nederland en Europa beïnvloeden het recht in sterke mate. Marianne is uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de verschillende rechtsgebieden waarbinnen zij werkzaam is, zodat zij u altijd optimaal kan bijstaan en adviseren.

CONTACT MET MARIANNE