Novumm Advocaten zwolle, Novum, Marjo Bouwhuis

Mr. Marjo Bouwhuis

Specialisaties: arbeidsrecht, ambtenaren– en onderwijsrecht, familierecht, erfrecht en huurrecht.

Over Marjo

Als geboren Tukker woont Marjo sinds 2017 met partner en kind in Zwolle. Het grootste gedeelte van haar leven woonde ze met veel plezier in Den Haag. Ze kent Marianne van de opleiding die ze samen volgden in Den Haag . Destijds zeiden ze al tegen elkaar: “Als we ooit allebei weer in het oosten wonen, dan gaan we samenwerken”. En zo gebeurde het ook. Derk Hassink, eveneens geboren in Twente en opgeleid in Den Haag, heeft zich sinds 2020 bij deze samenwerking gevoegd aan het Hanzeplein bij Hanz.

Marjo stort zich graag op een ingewikkelde zaak waar emoties hoog oplopen met als doel om alle partijen zonder escalatie tot elkaar te brengen. Haar precieze aard maakt dat ze graag iets tot de bodem uitpuzzelt. Ze adviseert graag MKB-ers, die vaak geen HR-medewerker hebben, met juridische en arbeidsrechtelijke aangelegenheden. Vooraf advies vragen over contracten en overeenkomsten levert vaak zoveel op. Ze maakt zich dan ook hard om de ondernemers in Zwolle juridisch bij te staan. Ook ambtenarenrecht is een van haar favoriete aandachtsgebieden.

Achtergrond Marjo

Marjo Bouwhuis studeerde in 2003 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen privaat- en strafrecht. Zij liep stage bij de beroemde broers Anker en Anker strafrechtadvocaten in Leeuwarden. Van 2004 tot 2008 werkte ze als adviseur ambtenarenrecht en juriste arbeids-, ambtenaren- en onderwijsrecht bij verschillende juridische dienstverleners. Na 10 jaar bij Groenendijk & Kloppenburg advocaten, is ze per 1 november 2017 gestart voor eigen rekening en risico als advocaat in Zwolle. Zij volgde de opleiding mediation bij The Lime Tree.

CONTACT MET MARJO

Mr. Marianne Mulderij-Anker

Specialisaties: strafrecht, jeugdrecht, familierecht

Over Marianne

Een sterk rechtvaardigheidsgevoel kenmerkt Marianne. In het familie-, jeugd- en strafrecht kan zij haar cliënten bijstaan op alle noodzakelijke vlakken. Zij schuwt een principiële houding niet, een uitgangspunt dat ze deelt met haar kantoorgenoten. Haar rol is om de cliënt bij te staan en dan ook helemaal aan zijn/haar kant staan. Die partijdigheid spreekt haar aan. Het aantal grotere strafzaken binnen haar portefeuille die de media halen neemt toe, dat vraagt veel van privacy en de vertaling van het verhaal van de rechtszaak naar de omgeving van een verdachte. Haar motto is: mensen zijn niet per se zielig, het is mijn drive om het beste te doen voor mijn cliënt.

Achtergrond Marianne

Marianne heeft in Leiden gestudeerd en is afgestudeerd in het straf- en bestuursrecht. In 2009 is zij als advocaat begonnen in Den Haag. Daar hield zij zich bezig met asiel- en regulier vreemdelingenrecht, strafrecht en familierecht.  Ook haar kantoorgenoten Marjo Bouwhuis en Derk Hassink zijn in Den Haag als advocaat opgeleid. Inmiddels werken zij alle drie in Zwolle onder één dak aan het Hanzeplein bij Hanz. In Zwolle is Marianne zich met name gaan richten op het strafrecht en jeugdrecht. Ook familiezaken doet zij nog.

De ontwikkelingen in het recht gaan snel. Bijna wekelijks zijn er veranderingen in wet- en regelgeving en beleid. Rechterlijke uitspraken in Nederland en Europa beïnvloeden het recht in sterke mate. Marianne is uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de verschillende rechtsgebieden waarbinnen zij werkzaam is, zodat zij u altijd optimaal kan bijstaan en adviseren.

CONTACT MET MARIANNE

Mr. Derk Hassink

Specialisatie: strafrecht

Over Derk

Derk heeft ruime ervaring in het strafrecht. Na zijn afstuderen in Leiden deed hij een stage als griffier in strafzaken op Curaçao. Ook heeft hij gewerkt bij Allen & Overy in de praktijk van het financieel-economisch strafrecht. In 2013 begon Derk als advocaat in Den Haag bij Jonkers Jadib Advocatuur, een puur strafrecht kantoor. Na een verhuizing in 2016 is hij in hetzelfde samenwerkingsverband doorgegaan in de advocatuur, nu vanuit het Zwolle. Per 2020 heeft Derk zijn werk een nieuwe impuls gegeven door toe te treden tot Novumm Advocaten. Derk is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten (NVJSA).

CONTACT MET DERK