Ouders zijn ten opzichte van hun kinderen alimentatieplichtig. Heeft u of uw ex-partner na de echtscheiding onvoldoende inkomsten om van te leven? Dan heeft de ander de plicht om bij te dragen in deze kosten. Er is dan sprake van een partneralimentatieverplichting.

Kinderalimentatie

Indien uit uw relatie (huwelijk of samenleving) kinderen zijn geboren, dan kijken we met u voor welk aandeel in de kosten van de kinderen u en uw ex-partner dient bij te dragen na de scheiding. U bent als ouders immers beiden verplicht om uw kinderen financieel te ondersteunen. Er moeten dus afspraken komen over de kinderalimentatie.
Als de kinderalimentatie is vastgesteld en er is sprake van een wijziging van omstandigheden, dan kan het zo zijn dat de alimentatie wordt gewijzigd.

​​Partneralimentatie

Bij de beëindiging van een huwelijk of geregistreerd partnerschap maken we afspraken over de partneralimentatie. U kunt samen met uw ex-partner in onderling overleg afspraken maken over de hoogte van de partneralimentatie. Ook kunt u aan de rechter verzoeken een bedrag vast te stellen. De huidige maximale duur van partneralimentatie is:

  • maximaal 12 jaar voor een huwelijk met kinderen;
  • maximaal 12 jaar voor een huwelijk zonder kinderen als het huwelijk langer duurde dan 5 jaar;
  • net zolang als het huwelijk duurde bij een huwelijk korter dan 5 jaar zonder kinderen.

Novumm Advocaten in Zwolle helpt u graag bij uw alimentatiekwestie.

Contact

Neem vrijblijvend contact op met Novumm advocaten.

We reageren binnen 24 uur.

Contact

Rechtsgebieden Novumm advocaten